Register your email address here to receive news updates from Consult Group

Pemasaran Komoditi / Perdagangan

Dengan pelanggan yang terbaik  dan perhubungan calon yang dibina merentasi Pertanian, Bahan-bahan Makanan, Minyak, Petrokimia, Gas, Tenaga, Logam dan  pasaran fret, Kepakaran pengambilan komoditi kami fokus kepada penyampaian Eksekutif Senior, Pengurus, Pedagang, Pakar Jualan dan Pemasaran terhadap Pertanian, Tenaga dan Pasaran Perindustrian Utiliti/Kemudahan.

Selain itu, kami beroperasi dalam bidang khusus yang menyediakan pakar jualan dan pemasaran serta pakar teknikal kepada bahan keluli mentah, bahan api marin dan sektor penjanaan kuasa.

Kami meliputi kedua-dua pasaran, fizikal dan kewangan; kami mempunyai kapasiti yang telah terbukti dalam sektor komoditi Pertanian dan komditi lembut dengan memberi tumpuan kepada kopi, koko, kopra, soya, beras, gula, kapas, minyak sayuran dan bahan kimia Oley.

Pasukan Komoditi kami mempunyai pencapaian global dengan penempatan baru yang terdiri dari Singapura ke Shanghai, London ke Geneva dan Jakarta ke Mumbai. Perunding kami mempunyai kepakaran dan terkenal dengan rangkaian global mereka. Di samping itu, bagi menempatkan eksekutif dan Pegawai Pejabat, kami juga mencari kakitangan pengurusan untuk operasi pejabat pertengahan, pengurusan risiko, kewangan dan lain-lain fungsi korporat umum.

Pelanggan kami terdiri daripada Pengeluar,  Pedagang, Bank dan Institusi Kewangan serta Rumah Perdagangan dan Institusi Kecil.